Næste introduktionsmøde
Dato:
Sidste mandag i måneden
Tidspunkt:
14:00 - 15:00
Sted:
Borgergade 6, 6700 Esbjerg
Tilmelding og spørgsmål:
Esbjerg Krisecenter
Frivillig
Bliv frivillig hos Esbjerg Krisecenter
På Esbjerg Krisecenter sætter vi stor pris på den frivillige indsats i arbejdet med at støtte kvinder og børn til et godt liv uden vold. Som frivillig hos Esbjerg Krisecenter skal man ikke sagsbehandle eller rådgive beboerne om specifikke forhold, men i stedet sikre, at krisecentret er en tryg, omsorgsfuld og værdiskabende base for beboerne.
De frivillige bidrager til, at der altid er nogen i huset, man kan tale med, at der er hjælp at hente til praktiske opgaver, og der er tryghed dag og aften, såfremt det faste personale afvikler ferie, er ramt af sygdom mm.
På Esbjerg Krisecenter sætter vi stor pris på mangfoldighed og ønsker derfor også frivillige med alle typer baggrunde, køn, etnicitet, kultur og faglighed.
Som frivillig er det selvfølgelig vigtigt, at der udvises respekt for andre mennesker, uanset religion, kultur, politisk observans, nationalitet, etnicitet og seksualitet. Vi forventer, at de frivillige har evne til at bevare overblikket og er nærværende og engagerede, i de mennesker de møder under det frivillige arbejde. Samtidig lægger vi vægt på, at de frivillige har en god situationsfornemmelse, og at deres handlinger er i overensstemmelse med Esbjerg Krisecenters værdigrundlag.
Krav til frivillige
- Som frivillig har man tavshedspligt. Dvs., at man ikke må videregive fortrolige og personlige oplysninger om de kvinder og børn, der modtager rådgivning eller indlogeres på Esbjerg Krisecenter.
- Der skal kunne fremvises en blank børneattest og krisecentret indhenter en straffeattest.
- Desuden skal man være fyldt 25 år og tale forståeligt dansk.
Hvad laver man som frivillig?
Som frivillig kan man være en del af vagtgruppen eller aktivitetsgruppen. Nogle frivillige er også repræsenteret i begge grupper.
Er du en del af vagtgruppen byder du selv ind på de vagter, som passer ind i dit liv. Du har derfor selv stor indflydelse på, hvor mange timer du vil bruge som frivillig.
Det samme gælder hvis du er en del afaktivitetsgruppen. Her er det også muligt at have indflydelse på, hvad du gerne vil lave af aktiviteter med kvinder og børn i huset.
- Kreating, madlavning og ture ud af huset
- Børnepasning, når mor skal til psykolog
- Frivillig bisidder, hvis en kvinde har brug for støtte, når hun skal til møder med det offentlige eller andet
Som frivillig vil der være mulighed for at deltage i ca. 4 arrangementer årligt, som f.eks. faglige oplæg og sociale aktiviteter.